Werken in "the Cloud"

Het werken in "the Cloud" is iets wat zich in de markt steeds meer aandient. Dit biedt voor veel bedrijven en ook individiduele personen dan ook heel veel voordelen.

Op dit moment wordt het werken met toepassingen die niet meer binnen de eigen server omgeving draaien, maar via webbrowsers benaderbaar zijn steeds meer gemeen goed. Veel softwareleveranciers spelen hier al een aantal jaren op in door hun applicaties geschikt te maken voor Cloud Computing en deze via abonnementsvormen aan klanten aan te kunnen bieden. Ze zijn er nu klaar voor om dit ook op grote schaal in te voeren en dit stabiel en betrouwbaar neer te kunnen zetten.

Het werken in the Cloud is eigenlijk niet meer of minder dan gegevens, documenten en bestanden buiten de eigen bedrijfsinfrastructuur neer te zetten en te onderhouden. Geen servers en toepassingen meer in huis die men zelf moet beheren. Door de enorme technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn bedrijven hier nu ook rijp voor en is het vertrouwen gegroeid dat dit op en goede en veilige manier in bedrijfsprocessen is in te zetten. Met de opkomst van smartphones en tablet PC's zijn de mogelijkheden talrijk en wil men kunnen werken waar en wanneer men wil en op het apparaat dat men wil. Geen servers en toepassingen  meer in huis geven natuurlijk enorme veranderingen binnen het bedrijf. Dit heeft zo zijn voordelen en natuurlijk in bepaalde gevallen ook zijn nadelen.

Sommige hiervan zijn overduidelijk, maar het roept ook een hoop vragen op naar de aanbieders toe. Uiteindelijk zal het voor bedrijven niet meer de keuze zijn of men over gaat naar Cloud computing, maar wanneer en in welke mate men dat gaat doen.

De softwareleveranciers waar DocuProces mee samenwerkt, zoals Citrix, DocuWare, Microsoft, SuperOffice en JobRouter zijn er allemaal klaar voor om  onze klanten hun producten in the cloud aan te bieden. Wij kunnen u natuurlijk ondersteunen en helpen bij het maken van de juiste keuze en de implementatie van op de cloud gebaseerde oplossingen.
Zelf werken wij ook waar mogelijk al in the cloud en continu testen en onderzoeken wij samen met onze partners hoe wij onze klanten kunnen laten profiteren van de talrijke mogelijkheden.